Samenvatting van het dossier

Rimpels, verlies van stevigheid, stralende teint: hoe huidveroudering voorkomen?

" Voorkomen is beter..." , kent u dit? Dit geldt ook voor de bescherming van uw huid tegen veroudering. Door de juiste gewoonten kunt u het verschijnen van de tekenen des tijds, zoals rimpels, vertragen. Anti-aging verzorging, levensstijl, hier is ons deskundig advies.

Huidveroudering: met welke factoren moet u rekening houden?

Zelfs wanneer ze onmerkbaar is, begint huidveroudering al op de leeftijd van 25 jaar. Dus u moet nu handelen. Handelen, ja, maar hoe? Omdat er verschillende factoren verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

  • Interne factoren zoals genetica, die we niet kunnen veranderen;
  • Externe factoren (blootstelling aan de zon, voeding...) die het vrijkomen van vrije radicalen bevorderen en huidveroudering versnellen. Dit zijn de factoren waarop u kunt inspelen door de juiste gewoonten en de juiste gezichtsverzorging.

De juiste gebaren, stap voor stap.

av_anti-age_femme_laver_visage_1x1_v1 720x720

Eerste stap: huidhygiëne

Uw gezicht verzorgen is een belofte om het langer jong te helpen houden. En het is nooit te vroeg om te beginnen. Dagelijks zijn er drie gebaren die u helpen om uw huid fris te houden:

  • Reinig. Verwijder 's morgens overtollig talg en dode huidcellen met een huidverzorgingsproduct dat is afgestemd op uw huidtype. Maak dit gebaar compleet met een wekelijkse scrubbeurt (waarom niet tijdens een momentje voor u alleen in het weekend?) die niet alleen dode cellen verwijdert, maar ook de celvernieuwing stimuleert.
  • Verwijder make-up. We zijn geneigd dit te vergeten. Het is echter een must om onze huid te laten ademen en te voorkomen dat ze snel uitdroogt... waardoor we het bedje spreiden voor rimpels.
  • Hydrateer. Naarmate uw huid met de tijd evolueert, raakt ze gedehydrateerd. Elke dag hydrateren doet uw teint opleven, beschermt haar tegen aanvallen van buitenaf... en vertraagt de tekenen van veroudering!

Focus op de "vijand van de huid"

Pas uw levensstijl aan

De manier waarop onze huid veroudert, hangt ook nauw samen met onze levensstijl. Bepaald gedrag zal het proces versnellen en andere zal het verhinderen.

Wees gerust, de schuldigen zijn nu bekend: de zon, die veroudering versnelt, roken, dat de elastische vezels die de huid soepel maken sneller afbreekt, stress, een vector van vrije radicalen, een slecht voedingspatroon, vervuiling, slaapgebrek en een zittende levensstijl.

Dit zijn allemaal factoren waarop we kunnen ingrijpen.

Ons " goede gewoonten "-advies om huidveroudering te voorkomen.

av_anti-age_pictos_declencheurs_1x1_v1 720x720

EEN WOORDJE VAN DE EXPERT

Ons lichaam en onze huid bestaan voor een groot deel uit water, dat essentieel is voor de cel- en huidvernieuwingscyclus. De huid hydrateren is dus essentieel. Het is het eerste wapen tegen vroegtijdige veroudering en de basis van elke anti-aging verzorging. Hydratatie is de sleutel tot een mooie huid en het vertragen van de effecten van de tijd.

Aline STENNEVINWetenschappelijk en medisch expert
av_dermabsolu_recontouring-mask_1_post_3282770145564_hd 720x720

Welke anti-aging verzorging?

Om rimpels en de verslapping van het gezicht tegen te gaan, maken anti-aging verzorgingsproducten tegenwoordig al hun beloften waar. Maar u moet de juiste kiezen. Van het " serum ", tot de " dagcrème " en de nachtcrème, het gamma is erg uitgebreid.

Welke verzorging moet ik kiezen om de eerste rimpels te bestrijden? En welke moet ik gebruiken voor gevestigde rimpels? Als uw huid haar stevigheid verliest? Welke gamma moet u verkiezen wanneer u 30 of 50 bent? 

Alles over anti-aging verzorging

ONZE OPLOSSINGEN OM HUIDVEROUDERING TEGEN TE GAAN

De Eau Thermale Avène verzorging werd ontworpen om u goed in uw vel te voelen
av_physiolift_smoothing-cream_front_30ml_3282770049312

PhysioLift JOUR Gladstrijkende Crème

Deze verzorging strijkt gevestigde rimpels glad en maakt de huid strakker. Aangebracht na een serum, doet het wonderen voor mijn gevoelige en dunne huid. Ontdek PhysioLift DAG Gladstrijkende Crème

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Wij helpen u om juiste en foutieve informatie van elkaar te onderscheiden

Fout. De effecten van de uv-stralen van de zon op de huid kunnen ook in de winter of bij bewolkt weer worden gevoeld. Idealiter zou u zich dus het hele jaar door moeten beschermen. Maar maak u geen zorgen, u hoeft u niet elke ochtend vol te smeren met zonnecrème. Veel cosmetische producten hebben tegenwoordig uv-filters.

Hoe doeltreffend ze ook zijn, scrubs kunnen hard zijn voor de huid. De frequentie om dit type product te gebruiken, is een- of tweemaal per week, niet meer. Dit om de gevoeligheid van uw huid te respecteren.

Natuurlijk. Het effect van het ene product kan dat van het andere versterken. Het is echter aan te raden producten uit hetzelfde gamma te gebruiken. De actieve bestanddelen werden bestudeerd en ontwikkeld om samen te werken en hun doeltreffendheid een boost te geven.

av_anti-age_jeune-femme_miroir_premieres-rides_9x16_v1

Huidveroudering begrijpen

Rimpels begrijpen

av_anti-age_femme_senior_visage_soleil_9x16_v1

Huidveroudering begrijpen

Andere tekenen van huidveroudering

Terug naar boven