Samenvatting van het dossier

Gezichtsrimpels: de gids

Hoe maken we minder drama rond rimpels? Het verschijnen veroorzaakt vaak angst. Dit is een normale reactie. Maar ze zijn ook een deel van ons en weerspiegelen onze vroegere ervaringen. Of het nu rond de ogen, de mond of op het voorhoofd is, om ze te voorkomen of te vervagen, kunt u ze beter aanvaarden door de juiste gebaren en de juiste producten. We vertellen u er alles over.

av_anti-age_jeune-femme_miroir_premieres-rides-1x1_v1 472X472

Waarom krijgt de huid rimpels?

Waar komen rimpels vandaan? Onze huid is een formidabele machine. Ze vernieuwt zichzelf voortdurend. Helaas wordt dit mechanisme na verloop van tijd minder werkzaam. Het collageen-, elastine- en hyaluronzuurgehalte – stoffen die de huid haar stevigheid en elasticiteit geven – neemt af. 

Het resultaat: een doffe teint (zonder glans), onze huid droogt uit, onze huid wordt dunner, verliest haar strakheid en de spierweefsels worden slap. Rimpels verschijnen en worden dieper.

Andere individuele factoren (hormonen, erfelijkheid, oxidatieve stress) en factoren die te maken hebben met de levensstijl (blootstelling aan de zon, roken, enz.) spelen ook een rol. 

Wees gerust, we kunnen dit natuurlijke verschijnsel aanpakken (en vertragen).

Rimpels rond de ogen vervagen

De verschillende types rimpels 

De manier waarop we naar rimpels kijken, is veranderd. Ooit waren ze een teken van het verstrijken van de tijd, nu worden ze gedragen als een teken van karakter... en verleiding! 

Er bestaan twee grote families rimpels: 
• De " expressierimpels " (of " dynamische rimpels "). In uw ooghoeken of wanneer u glimlacht, het zijn de tekens dat u een levensgenieter bent! Ze worden immers gevormd door het herhaaldelijk samentrekken van bepaalde spieren in het gezicht. 
• De statische rimpels hebben rechtstreeks te maken met het verlies van collageen en hyaluronzuur. Halsrimpels, decolletérimpels, trieste plooien bij de mondhoeken of het " plooirokje " boven de bovenlip zijn enkele voorbeelden.

Lees meer

av_anti-age_femme_senior_bouche_rides_1x1_v1 472X472

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Laat u niet verrassen door rimpels

Uw rimpels aanvaarden, is aanvaarden wie u bent. Makkelijk gezegd? Door een gezonde levensstijl kunt u er beter mee om. 
Het proces van celvernieuwing begint al af te nemen... wanneer u in de twintig bent! Ja, zo snel al! Hoe oud u ook bent, hanteer naast een gezond voedingspatroon en lichaamsbeweging ook de reflex voor " huidhydratatie" . 
Vergeet niet dat roken een van de ergste vijanden van de huid (en van uw gezondheid) is. Het veroorzaakt oxidatieve stress op de opperhuid, die daardoor sneller gaat rimpelen (vooral rond de mond en de ogen, waar de huid dunner is).
Vervuiling kan ook zijn sporen nalaten. Het verzwakt de hydrolipidenfilm die de huid beschermt en genereert vrije radicalen met een sterk oxiderende werking. Om dit te bestrijden, reinigt u uw huid 's morgens en 's avonds. En natuurlijk mag u de stap " make-up verwijderen " niet overslaan. Noch zonnecrème aanbrengen. Op het gezicht... maar ook op het decolleté, waarvan we de vervelende neiging hebben om dit vergeten! 

Rimpels op het decolleté voorkomen 

Voorhoofdsrimpels in de kijker 

Voorhoofdsrimpels zijn een van de eerste rimpels die op uw gezicht verschijnen. Dit zijn echte expressielijnen, omdat ze verschijnen bij verbazing en opgetrokken wenkbrauwen. Maar in tegenstelling tot rimpels in de ooghoeken, die u een guitige look kunnen geven, kunnen de rimpels op uw voorhoofd uw gezicht een strenge uitstraling geven. 

Daarom moet u zo snel mogelijk actie ondernemen om te voorkomen dat ze op uw vijftigste nog groter worden. Wees gerust, wij hebben de oplossing. 
Alles over voorhoofdrimpels

av_anti-age_femme_etonnee_rides-front_1x1_v1 472X472

WAT TE DOEN TEGEN RIMPELS?

Welke cosmetische verzorging voor mijn leeftijd?

Zelfs een jonge huid heeft recht op preventieve verzorging

Voor de jonge huid kunt u preventief een antioxiderende verzorging gebruiken die u 's avonds voor het slapengaan aanbrengt op gezicht en hals (inclusief het decolleté): dit is het moment waarop de huid zich het meest regenereert. En vergeet de kwetsbare zones niet waar de eerste rimpels verschijnen, zoals de oogcontour.

Wat als mijn rimpels al gevestigd zijn?

Gebruik dan meer doelgerichte actieve bestanddelen. Begin met het aanbrengen van een antirimpelserum om uw huid te verstevigen. Ideaal voor uitgesproken rimpels. Breng vervolgens elke ochtend een verzorgingsproduct aan dat rijk is aan hyaluronzuur en antioxidanten die de textuur van uw huid verbeteren. Kies 's avonds voor een regenererende verzorging die de trekken ontspant.

 

av_anti-age_femme_senior_sourire_rides-nasolabiales_1x1_v1 472X472

Focus op diepe rimpels 

Na verloop van tijd kunnen rimpels permanent en dieper worden. Dit zijn meestal expressielijnen. Om ze glad te strijken is esthetische geneeskunde (inspuiten van opvulmiddelen zoals hyaluronzuur, maar ook laser of peeling) zeer doeltreffend. 

Maar ook een cosmetische verzorging kan van groot nut zijn. Huidverzorgingsproducten verrijkt met hyaluronzuur en retinol helpen rimpels op te vullen en de huid strakker te maken. 
Hoe diepe rimpels vervagen?

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM RIMPELS AAN TE PAKKEN

Verzorging met Avène Thermaal Water ontwikkeld om rimpels te vervagen

Terug naar boven