Samenvatting van het dossier

Voorhoofdsrimpels: wat kunt u eraan doen?

Geen meevaller: het voorhoofd is een van de meest zichtbare delen van het gezicht... en het is ook één van de eerste plekken die door rimpels worden aangetast. Ze kunnen vele vormen aannemen: horizontaal boven de wenkbrauwen, verticaal tussen de wenkbrauwen (de beroemde leeuwenfrons), maar u kunt ze stuk voor stuk verminderen met een paar eenvoudige maatregelen en de juiste verzorging. Wij leggen u alles uit!

av_anti-age_femme_senior_ride-du-lion_1x1_v1 472X472

Hoe ontstaan voorhoofdsrimpels?

Het is normaal om rimpels te hebben: mettertijd vertraagt de celvernieuwing en verliest de huid geleidelijk haar elasticiteit. Dit is hoe expressielijnen ontstaan. Dit zijn onder andere voorhoofdsrimpels, het resultaat van honderdduizenden spiercontracties die uiteindelijk als een " afdruk " blijven. Horizontale rimpels zijn het resultaat van het herhaaldelijk optrekken van wenkbrauwen; de leeuwenfrons zijn het resultaat van fronsen.
Deze voorhoofdsrimpels ontstaan des te gemakkelijker omdat de huid van het gezicht voortdurend wordt blootgesteld: aan de zon, vervuiling, roken... Wat kunt u dan doen?

Hoe huidveroudering voorkomen?

Voorhoofdsrimpels op het voorhoofd: doel = hydrateren

Na verloop van tijd wordt het moeilijker voor de huid om optimaal vocht vast te houden. Ze wordt droger en draagt makkelijker sporen, vooral op het voorhoofd. Dus 's morgens en 's avonds, na het zorgvuldig verwijderen van make-up, hydrateren wij gezicht, hals en décolleté met een geschikt verzorgingsproduct.

De zon is een van de belangrijkste versnellers van huidveroudering. Om te voorkomen dat er te snel voorhoofdsrimpels ontstaan (ze kunnen eerder verschijnen dan u denkt!), moet u er een gewoonte van maken om een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor aan te brengen wanneer u zich aan de zon blootstelt.

Wat zijn de vijanden van de huid?

av_anti-age_femme_senior_visage_1x1_v1 472X472

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Zichtbaar gladstrijken en duurzaam regenereren: het antirimpelritueel voor het voorhoofd

Horizontale rimpels of de leeuwenfrons: dezelfde strijd! Kies voor overdag een product dat rimpels en groeven opvult en camoufleert. Wat de textuur betreft, hebt u de keuze: een crème als uw huid droog is, een emulsie voor een normale huid. Voor 's nachts, wanneer de huid het best regenereert, kiest u voor een ultracomfortabele balsemtextuur: u wordt wakker met een perfect gladgestreken en uitgerust gezicht! En om de werking van deze verzorging te versterken, moet u niet aarzelen om vlak ervoor een gladmakend serum aan te brengen dat de huid voller maakt.

Verder gaan

DE JUISTE GEBAREN OM VOORHOOFDSRIMPELS TE VERMINDEREN

Met kleine gebaren kunnen voorhoofdsrimpels worden aangepakt

 

Tokkel op de voorhoofdsrimpels

Eindig het aanbrengen van de verzorging door met de vingertoppen op de rimpels van het voorhoofd te tikken, van de binnen- naar de buitenkant van het gezicht. Dit zal het verstevigend effect versterken.

 

Masseer de leeuwenfrons

Plaats na het aanbrengen van de verzorging de wijs-, middel- en ringvinger van elke hand op elke wenkbrauw. Terwijl u ze fronst, trekt u ze enkele seconden lichtjes naar buiten. Herhaal deze procedure ongeveer tien keer, idealiter elke dag. Deze massage ontspant de spieren tussen de wenkbrauwen en helpt de leeuwenfrons te verminderen.

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM RIMPELS AAN TE PAKKEN

Verzorging met Avène Thermaal Water ontwikkeld om rimpels te vervagen

Terug naar boven