Samenvatting van het dossier

Rimpels rond de mond: wat kunt u er aan doen?

Uw lippen zijn een enorm verleidingswapen! Of ze nu discreet of weelderig zijn, ze weerspiegelen uw emoties! U moet ze in de watten leggen. En met reden, hun contour is zo fijn en gevoelig dat rimpels er vaak voorkomen. Deze kleine merktekens maken deel uit van u en zijn een symbool van uw levensvreugde. Ze kwijtraken kan niet, ze vervagen wel. Hier is ons advies.

av_anti-age_levres_1x1_v1

De drie soorten rimpels rond de mond

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn er niet één maar verschillende soorten periorale rimpels (rond de mond):
• Nasolabiale rimpels. Ook bekend als lachrimpels of expressielijnen , dit zijn de lijnen die zichtbaar zijn wanneer u lacht! De groeven die lopen van de neusrand tot de buitenste randen van de mond. 
• Verticale rimpels. Ze ontwikkelen zich boven de bovenlip. Ze worden soms " barcode " genoemd (geen erg mooie naam). Wij noemen ze liever de " zonnerimpels ". Weet dat als u rookt, deze tekenen nog waarschijnlijker zullen opduiken.
• Deze lopen van de mondhoek tot de kin. En omdat ze uw gezicht een droevige of strenge blik kunnen geven, hebben ze de onaantrekkelijke naam " trieste plooien ". 

Wees gerust, wat voor soort rimpels er ook rond uw mond zijn, er zijn oplossingen. 
Lees meer

Waarom zijn er rimpels rond de mond?

Het beantwoorden van deze vraag zal u al helpen de juiste gebaren te stellen. In feite zijn er geen mysteries: net zoals bij de ogen is de huid rond de lippen dunner dan de andere delen van het gezicht. De rimpels verschijnen dan wanneer de huid van nature evolueert.

Tabak, zon, vervuiling... Ook onze dagelijkse routine kan een impact hebben op onze huid en het ontstaan van rimpels in de hand werken. Om er geen gevestigde rimpels van te maken: 
• Vermijd roken (en aarzel niet om uw arts of apotheker om advies te vragen als u problemen ondervindt)
• Grappige tip: gebruik geen rietje (ja, het bevordert de " zonnerimpels ")
• Drink genoeg en hydrateer uw lippen
• Eet vitaminerijke voeding, zoals fruit en groenten 
• En bescherm uzelf tegen blootstelling aan de zon.
Bekijk ons " goede gewoonten "-advies

av_anti-age_femme_visage_soleil_1x1_v1

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Lipcontour: om rimpels te vervagen, masseren, tokkelen, knijpen

Op sociale media is gezichtsyoga trending om rimpels rond de lippen te verminderen. Maar laten we eerlijk zijn, het is technisch en niet altijd toegankelijk. Wat als we een paar simpele maar even doeltreffende gebaren voorstelden? 

• Om uw hydraterende crème of antirimpelcrème aan te brengen, begint u met het maken van kleine cirkels. Zij helpen de huid voor te bereiden op de volgende technieken
• Tweede techniek: tokkelen. Dit bevordert de bloedsomloop en vergemakkelijkt de opname van de actieve bestanddelen in uw verzorgingsproducten
• Knijp lichtjes in de contouren van uw mond. Dit zal uw opperhuid in de diepte stimuleren
• Strijk tot slot glad. Houd met één hand het onderste deel van het gezicht vast en strijk met de wijsvinger de lijn van de rimpels van onder naar boven glad. Zo kunt u "trieste plooien" bestrijden. 
Verder gaan

PAS EEN VERZORGINGSROUTINE TOE

Hoe kunnen rimpels rond de lippen worden voorkomen en verminderd?

 

Houd uw lippen goed gehydrateerd

De mond droogt zeer snel uit, waardoor rimpels kunnen ontstaan. Daarom moet u uw huid voeden om te voorkomen dat ze haar elasticiteit en stevigheid verliest. Een goede dagelijkse routine begint met een combinatie van een antirimpelserum en een hydraterende crème. En heb altijd een hydraterende crème of lippenbalsem bij. 
 

Voor gevestigde rimpels, kies voor een opvullende verzorging

Bij reeds gevestigde rimpels is het de bedoeling de lippen en hun contouren glad te strijken en de plooien op te vullen. Een speciale verzorging, rijk aan hyaluronzuur, zal uw huid strakker maken. Ideaal voor " trieste plooien ", nestelt zich perfect in de groeven om zijn actieve bestanddelen vrij te geven.
 

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM RIMPELS AAN TE PAKKEN

Verzorging met Avène Thermaal Water ontwikkeld om rimpels te vervagen

Terug naar boven