Samenvatting van het dossier

Goede gewoonten tegen veroudering: ons advies

Investeren in verzorgingsproducten die op uw huid zijn afgestemd is een goede zaak. Ze combineren met goede gewoonten is nog beter! Zon, sport, slaap, voeding, massage... Hier volgen enkele tips voor een levensstijl die veroudering tegengaat!

av_anti-age_pictos_declencheurs-2_1x1_v1 672x672

Beperk oxidatieve stress: bescherm uzelf tegen de zon... en wandel!

Huidveroudering is deels genetisch geprogrammeerd. Maar het is ook het gevolg van oxidatieve stress veroorzaakt door onze levensstijl en waartegen u iets kan doen.

Uw huid het hele jaar door beschermen tegen de zon is daarom de eerste goede gewoonte, want de zon is de belangrijkste versneller van huidveroudering, op de voet gevolgd door vervuiling.

Oxidatieve stress is ook het gevolg van slaapgebrek, psychologische stress, gebrek aan lichaamsbeweging... Een wandeling van slechts 30 minuten per dag in de frisse lucht kan genoeg zijn om deze effecten te verminderen: u stimuleert uw bloedsomloop, zuivert uw lichaam, voert gifstoffen af, vermindert stress en slaapt beter. Uw huid straalt en is gezond. Wie bedanken we?

Wat is een verouderde huid?

Goede gewoontes gaan ook over hydratatie... en voeding!

Elke dag hydrateert u uw huid met een geschikt huidverzorgingsproduct. Dus waarom zou u haar niet van binnenuit hydrateren? Twee liter water per dag (ongeveer acht glazen water) zorgt voor een vollere huid, een minder doffe teint en minder uitgesproken wallen of kringen.

Om uw huid beter bestand te maken tegen oxidatieve stress, eet u beter antioxiderende voeding. Eenvoudig gezegd: groenten en fruit maken deel uit van de goede gewoonten die u niet mag verwaarlozen, en u hebt een ruime keuze: citrusvruchten, kiwi's, kool of peterselie voor vitamine C, olijf- of walnootolie voor vitamine E, rode vruchten voor de polyfenolen...

U kunt ook voedingssupplementen nemen om uw huid er beter te doen uitzien. Maar vraag eerst uw arts om advies.

Wie zijn de vijanden van de huid?

av_anti-age_femme_boire_verre-d-eau_1x1_v1 672x672

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

De chronobiologie van de huid kennen om goede gewoontes aan te nemen.

De chronobiologie van de huid is de aanpassing van onze huidverzorgingsroutine aan het ritme van de huid. De huid doorloopt in de loop van de dag vier fasen: wakker worden (ze moet worden gehydrateerd), overdag (ze produceert te veel talg bij veelvuldige aanvallen), 's avonds (ze is " vergiftigd ", de teint is wazig) en 's nachts (het moment waarop ze zich regenereert, drie keer sneller dan overdag)

Het is dus een goede gewoonte om uw schoonheidsproducten te kiezen in functie van wat uw huid nodig heeft en van het moment van de dag. U kunt dagcrèmes, serums en nachtcrèmes gebruiken. Zorg er ook voor dat u uw make-up perfect verwijdert voordat u ze aanbrengt.

De anti-aging verzorgingen kennen

GOEDE GEWOONTEN OM DE VERZORGING AAN TE BRENGEN

U kunt het effect van uw verzorging maximaliseren met enkele eenvoudige gebaren.

De zuignaptechniek

Breng eerst uw dag- of nachtcrème aan, leg daarna uw handpalmen op uw huid en trek ze er snel af. Dit is de zuignaptechniek die de microcirculatie van de huid activeert en uw huid een frisse uitstraling geeft, voor op het gelaat, maar ook op de hals en het décolleté.

Avondmassage voor het gezicht en de hals

Verdeel uw nachtcrème op de platte kant van uw vingers, breng aan op uw gezicht en hals en strijk glad van het midden naar de contouren. Tik dan snel met uw vingertoppen op uw gezicht, hals en décolleté, en knijp uw huid lichtjes tussen duim en wijsvinger. Op de lijn van de rimpels, houdt u de huid tussen uw duim en middelvinger. Pas tenslotte de zuignaptechniek toe, te beginnen met de hals.

 

Terug naar boven