Samenvatting van het dossier

Verouderde huid

Senescentie of cellulaire veroudering: een heel mooi woord om een minder aangename realiteit te beschrijven die ons allemaal aangaat: de afbraak en veroudering van onze cellen (en dus van onze huid). Senescentie verwijst naar het natuurlijke fysiologische proces achter het verslappen van de huid of het verschijnen van rimpels. Kunnen we iets aan dit proces doen? We vertellen u er alles over.

av_anti-age_visage_closeup_pattes-d-oie_1x1_v1 472X472

Wat is een verouderde huid?

De natuurlijke veroudering van de huid maakt deel uit van ieders genetische erfgoed en is dus genetisch geprogrammeerd. Maar huidveroudering wordt ook in grote mate beïnvloed door externe factoren, zoals zonnestralen. Wat betekent dit in de praktijk? Wat zijn de zichtbare en onzichtbare tekenen van dit proces? Kunnen we een impact hebben op deze externe factoren? (Spoiler: ja, dat kan).

Huidveroudering begrijpen

Senescentie: veranderingen aan de binnenkant die je ziet aan de buitenkant

Met de tijd verminderen de prestaties van de " natuurlijke " mechanismen die instaan voor het behoud en de gezondheid van de huid. Er wordt minder talg geproduceerd, er zijn minder melanocyten (de cellen die de huid kleur geven), de celvernieuwing verloopt trager, de hoeveelheid collageen en hyaluronzuur - die betrokken zijn bij de ondersteuning van de huid - neemt af. 
De zichtbare gevolgen van deze veroudering: in de eerste plaats verschijnen er rimpels en fijne lijntjes, samen met een doffere teint en een verminderde elasticiteit van de huid. Dan worden de rimpels dieper, de huid is minder stevig. Uiteindelijk verliest ze volume en dichtheid en voelt ze minder comfortabel aan. Kortom: uw huid heeft, net zoals u, vele levens. Maar hoewel we dit volkomen natuurlijke verschijnsel niet kunnen vermijden, kunnen we de veroudering van de huid wel vertragen door nieuwe gewoonten.
Hoe ontstaan rimpels?

av_anti-age_visage_quiquagenaire_closeup_pattes-d-oie_1x1_v1 472X472

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG ) ADVIES Welke factoren versnellen huidveroudering? 

Dit zijn externe factoren, die hoofdzakelijk te maken hebben met onze levensstijl. Als u zich te veel blootstelt zonder de juiste bescherming, is de zon de ergste vijand van uw huid. Het is de belangrijkste oorzaak van huidkanker en versnelt ook de veroudering van de opperhuid. Rimpels op het decolleté bijvoorbeeld worden meestal veroorzaakt door de zon. Luchtvervuiling speelt ook een rol doordat het de hydrolipidenfilm verzwakt die de huid beschermt. Tabak is ook bijzonder schadelijk, voor het lichaam natuurlijk, en voor de huid. De oorzaak is een cocktail van giftige stoffen die de fundamentele structuren van de lederhuid, zoals collageen, afbreken. 

Lees meer

HYDRATEREN OM HUIDVEROUDERING IN TE DIJKEN

Om de huid tegen deze vijanden te beschermen, is dagelijks hydrateren een must.

Overdag

Hydrateren, egaliseren, opnieuw strak maken en revitaliseren: dat zijn uw dagelijkse doelen. Kies een dagcrème met actieve bestanddelen die deze taken kunnen vervullen zonder het confort van uw huid op te offeren. De crème of emulsie wordt na een serum aangebracht en " lift " de huid zonder de trekken te verstarren. 
Een goede raad: vergeet geen zonnebescherming toe te voegen aan uw routine wanneer u zich blootstelt aan de zon. 

 

's Nachts

Terwijl u slaapt, is uw huid aan het werk. Om de huid nog beter te laten regenereren, kiest u een verzorgingsproduct in de vorm van een ultracomfortabele egaliserende balsem. Te combineren met een serum voor een efficiëntere werking en een frisse en uitgeruste teint 's morgens!

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM HUIDVEROUDERING TEGEN TE GAAN

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten om de tekenen van huidveroudering te vervagen

Dermabsolu DAG Crème

Dermabsolu DAG Crème

Regenereert - Herstelt - Herdefinieert de kaaklijn

Terug naar boven