av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

De risico's van de zon in de stad.

Zodra de eerste zonnestralen in de stad verschijnen, stromen de terrassen van cafés en restaurants vol. Toch denken we in deze periode niet noodzakelijk aan onze huid beschermen, omdat de reflex om zonbescherming te gebruiken, geassocieerd wordt met het strand. Maar bij deze eerste zonnestralen, wanneer de huid nog maar net de winter achter de rug heeft en nog niet op de zon is voorbereid, is het risico op zonnebrand het grootst.

Pas op voor uv-stralen in de stad

Ook in de stad zijn de uv-stralen overal. Wanneer u de straat op gaat, bereiken ze uw gezicht, decolleté en handen. Zoals u weet, is blootstelling aan de zon niet zonder risico. Zonnebrand, bruine vlekken, huidveroudering of erger nog, melanoom, zijn enkele van de ernstigste gevolgen van uv-stralen op de huid.

Gevaren verergerd door de vervuiling 

De stedelijke vervuiling (koolmonoxide, uitlaatgassen van voertuigen, zware metalen) verergert de schadelijke effecten van de zon. Vooral omdat de glazen gevels van gebouwen in de stad de zonnestralen sterk weerkaatsen. Erger nog, uva-stralen (die dieper in de huid doordringen dan uvb-stralen) gaan zelfs door ramen, zodat ze u zelfs bereiken wanneer u in uw auto of op kantoor zit. Bovendien, hoe warmer het weer, hoe meer de poriën van de huid zich openen en verwijden, waardoor ze vatbaarder worden voor vervuilingsdeeltjes. En het is diezelfde vervuiling die, net zoals de zonnestralen, grotendeels verantwoordelijk is voor vroegtijdige huidveroudering.

Stress, een verergerende factor

De stress van het stadsleven kan een zware impact hebben op de huid. Net zoals de zon en vervuiling is het een factor in huidveroudering. Gecombineerd met de andere twee, is dit een verzwarende factor. Om de risico's voor onze huid van de dagelijkse sleur van en naar het werk te vermijden, nemen we een gezonde levensstijl aan en beschermen we onze huid.

BESCHERM UZELF VOOR EEN MOOIERE BRUINE TEINT

Zonbescherming smeren betekent niet dat u niet bruin kunt worden. Integendeel! Het voorkomt zonnebrand en andere huidbeschadiging door blootstelling en zorgt ervoor dat u er langer goed uitziet.

De juiste gebaren om u te beschermen tegen de zon in de stad

De juiste gebaren om u te beschermen tegen de zon in de stad

Veel dagcrèmes bevatten tegenwoordig een SPF-filter in hun formule. Als dit voor uw crème niet het geval is, moet u uw schoonheidsroutine 's ochtends aanvullen met een zonnebescherming met ten minste SPF 20 om uzelf te beschermen tegen uv-stralen door de juiste bescherming voor uw huidtype te kiezen. Bovendien hebben de antioxiderende eigenschappen van sommige zonnefilters verzachtende eigenschappen tegen de stress van uv-stralen of vervuiling, en kunnen ze een rol spelen bij het stabiliseren van de formules in zonnefilters en tegelijkertijd de doeltreffendheid ervan verhogen.

 

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

Terug naar boven