Waarom is sport een riskante situatie?

Als u buiten sport, wordt u blootgesteld aan het fenomeen van weerkaatsing. Oppervlakken, zoals de grond, weerkaatsen een deel van het zonlicht dat ze ontvangen. Hoe lichter een oppervlak is, hoe meer licht het weerkaatst. In het heetst van de strijd vergeet u ook gemakkelijker om de zonnecrème om de twee uur aan te brengen of verliest u zelfs de bescherming die u al hebt door zweten en beweging.

Sneeuw weerkaatst 85% van de zonnestralen, zand 17%, water 5%, gras 3%.

Watersport

Windsurfen, surfen, zwemmen, waterskiën, kajakken, in de zomer geniet u van de mogelijkheden die het strand biedt om u uit te leven, en dat is terecht. Maar pas op voor de weerkaatsing door het zand en het water, die u (nog) kwetsbaarder maakt voor uv-stralen, vooral als de zon tussen 11 en 16 uur op haar hoogtepunt is. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Sport in de bergen

In de bergen worden de risico's van de zon nog vergroot door een zeer hoog stralingsniveau als gevolg van de hoogte, de aanwezigheid van sneeuw en het weerkaatsende effect, waardoor de ontvangen straling toeneemt, maar ook door het klimaat en de omgeving: de wind, de omgevingskoude en de witte wolken op hoogte doen u denken dat de zon niet werkt en dat uw huid geen risico loopt. Het tegendeel is echter waar!

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Bescherm uzelf en geniet meer

Om veilig te kunnen sporten, is het dus belangrijk dat u zich beschermt met een goede zonbescherming met een hoge beschermingsfactor en dat u zich zeer regelmatig opnieuw insmeert. U moet de u reeds bekende blootstellingsregels nog waakzamer opvolgen. Bijvoorbeeld een bescherming die aangepast is aan de sport, waterbestendig bijvoorbeeld als het een watersport is, met een zeer hoge index als het een bergsport is, en aangepast aan ons huidtype uiteraard. 

Waarom een zonneproduct " speciaal voor het sporten " gebruiken tijdens de sport?

Waarom een zonneproduct " speciaal voor het sporten " gebruiken tijdens de sport?

  • De textuur werd speciaal ontwikkeld om geen vette film achter te laten en de huid een fris, ademend effect te geven.
  • De vloeibare formule is gemakkelijk aan te brengen, zelfs op behaarde plaatsen.
  • De formule is zeer waterbestendig en sportbeoefenaars zijn tevreden over de zweetbestendigheid (93%* van het ondervraagde panel vindt het product water- en zweetbestendig).
  • Dankzij het meeneemformaat van SPF 50+ Fluide Sport kunt u het altijd met u meenemen.

Tip: Omdat de formule zeer waterbestendig is, kunt u de Thermaal Water van Avène Spray gebruiken om af te koelen tijdens het sporten.

In hetzelfde gamma

DE OPLOSSING OM DE GEVOELIGE HUID (IN BEWEGING) TE BESCHERMEN

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten werden ontworpen om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

SPF 50+ Fluide Sport

SPF 50+ Fluide Sport

Beschermt

SPF 50+ Stick gevoelige zones

SPF 50+ Stick gevoelige zones

Beschermt

Terug naar boven