av_solaires_taches-brunes_closeup_1x1 470x470
Wat zijn donkere vlekken door de zon?

Bruine vlekken, of ouderdomsvlekken, lentigo genoemd in medisch jargon (of "levervlekken" in het minder vrolijke volksjargon) worden veroorzaakt door te veel blootstelling aan de zon. Ze zijn het gevolg van een afzetting van melanine in de opperhuid of de lederhuid. Dit is een veel voorkomende vorm van hyperpigmentatie die verschijnt als kleine, vlakke, donkerdere zones met een lichtbruine tot zwarte kleur. Deze bruine vlekken komen voor op het gezicht, de hals, de schouders, het decolleté, de onderarmen en de rug van de handen. 

Wat zijn de oorzaken?

Zonnevlekken worden veroorzaakt door een verstoring van het evenwicht in de melanocyten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine, het natuurlijke pigment dat de huid kleurt. In het geval van donkere vlekken produceert de huid te veel melanine na blootstelling aan uv-stralen, en krijgt ze dus " vlekken"

Bruine vlekken zijn niet het enige teken van huidveroudering dat door de zon wordt veroorzaakt. Het werkt op 2 niveaus: Op de opperhuid: uvb-stralen veroorzaken het verschijnen van kleine bruine vlekken. In de lederhuid: uva-stralen veroorzaken de vorming van diepe rimpels.

Wie wordt getroffen door donkere vlekken?

Iedereen, mannen en vrouwen. Bruine vlekken komen vaker voor bij mensen boven de 40 (vandaar de naam), maar ze kunnen ook eerder optreden. De aanwezigheid van vlekken hangt echter af van de huidskleur en van de tijd die men in de zon doorbrengt: hoe lichter de huid, hoe kwetsbaarder ze is voor de zon. Om niet te verouderen (althans op uw huid), is het niet voldoende om 's nachts een antirimpelcrème aan te brengen. Als het op de zon aankomt, is voorkomen beter dan genezen! Dermatologen hebben het over het begrip veiligheid in de zon, d.w.z. dat u zich tegen de zon moet beschermen en uw huid niet te veel mag blootstellen. Zonnebescherming is dus de belangrijkste stap om de vorming van ouderdomsvlekken te voorkomen. 

 

av_solaires_taches-brunes_1x1 470x470

Voordelen en nadelen van zonlicht op de huid

Hoe voorkomt u bruine vlekken op uw gezicht of decolleté?

Een goede zonnebescherming gebruiken

Bescherming het hele jaar door

Om de effecten van de zon op de huidveroudering te voorkomen, is fotobescherming nodig, d.w.z. een voortdurende voorzichtige houding ten opzichte van blootstelling aan de zon: stel uzelf niet bloot op kritieke momenten van de dag, draag kleding, hoeden en (goedgekeurde) zonnebrillen, en gebruik zonneproducten met een hoge beschermingsfactor die is afgestemd op uw huidtype. 

De zonnestralen werken in op de huid, zelfs op bewolkte dagen, dus is het belangrijk om uw huid de dagelijkse bescherming te geven die ze nodig heeft om het hele jaar door veilig te blijven. Breng zelfs in de stad een hydraterende crème aan met een lichte uv-beschermingsfactor om de uv-stralen te filteren, de enige manier om rustig op het terras te lunchen!

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

U hoeft niet te overdrijven

Beperk uw tijd in de zon, blijf uit de zon tijdens de warmste uren, en draag kleding en hoeden om uzelf te beschermen tegen de zon wanneer dat mogelijk is. Wanneer de huid aan de zon wordt blootgesteld, moet u regelmatig een zonnebrandcrème met een geschikte SPF-waarde aanbrengen en opnieuw aanbrengen, dat speciaal voor uw huidtype en huidconditie is samengesteld.

Al meer dan 30 jaar zet Eau Thermale Avène zich in om het beste van haar zonneproducten aan te bieden om uw gevoelige huid te beschermen. Vandaag de dag zijn onze zonneproducten de nummer 1 op de markt voor fotobescherming IN DE APOTHEEK in Europa*.

*IQVIA - Pharmatrend International - jaar 2018 - in volume en waarde.
In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

SPF 50+ Lippenstick

SPF 50+ Lippenstick

Beschermt

Terug naar boven