av_solaires_bien-etre_1x1_473x590

De zon, een bron van welzijn

De zon is de bron van het leven, onmisbaar voor alle ontwikkeling. Ze is zonder twijfel een bron van plezier, goed humeur en vreugde voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Eén blik op de weerapp 's ochtends en u weet of uw dag goed gaat beginnen (of niet)! De term " seizoensgebonden depressie " wordt zelfs gebruikt wanneer de zon schaars wordt in de winter. De zon zorgt voor de productie van hormonen die ons goed doen voelen en staat ook garant voor ons chronobiologisch evenwicht, d.w.z. de afwisseling tussen de slaap-waakcycli. Een leven zonder zon...   is dus onmogelijk. Maar het belangrijkste voordeel van de zon, het voordeel dat essentieel is voor het leven, is de synthese van vitamine D door de werking van de uvb-stralen. Een paar minuten per dag in het gezicht is voldoende om de nodige hoeveelheid te produceren, waardoor calcium door het spijsverteringskanaal kan worden opgenomen en ons immuunsysteem wordt gestimuleerd, zodat we beschermd zijn tegen infecties en microben rondom ons.

 

De zon heeft ook therapeutische eigenschappen. Psoriasis, vitiligo en eczeem zijn enkele van de huidziekten die door de zon worden verbeterd vanwege het ontstekingsremmende effect dat de zonnestraling veroorzaakt.

Zonneschijn, met mate van te genieten

De zon kan ook negatieve effecten hebben op de huid, door haar uva- en uvb-stralen:

  • Zonnebrand
  • huidveroudering
  • donkere vlekken door de zon 
  • melanomen

- De uva-stralen: zeer doordringend, ze veranderen de elastische vezels en zijn verantwoordelijk voor ... vroegtijdige huidveroudering, met donkere vlekken door de zon als gevolg. Zij zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van bepaalde vormen van huidkanker, de melanomen.

- De uvb-stralen stimuleren de melanine, waardoor binnen 48 uur een bruine teint ontstaat. Deze zijn verantwoordelijk voor " zonnebrand " en vroegtijdige huidveroudering op langere termijn en kunnen ook de ontwikkeling van bepaalde vormen van huidkanker bevorderen. 

 

av_solaires_avec-moderation_1x1 472x472

Voordelen en nadelen van zonlicht op de huid

Hoe beschermt u uw huid doeltreffend tegen de zon?

Om optimaal van de zon te genieten en met een gerust hart van de voordelen ervan, is een goede bescherming essentieel. Het hoeft niet te verbazen dat kleding de veiligste vorm van bescherming blijft. En als u aan de zon wordt blootgesteld, is het essentieel dat u uw huid beschermt met een goede zonbescherming, met een hoge factor om uva- en uvb-stralen te filteren.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

De juiste gebaren om van de zon te genieten (zonder te verbranden):

- Stel baby's en jonge kinderen niet bloot aan direct zonlicht.

- Stel uzelf niet bloot tijdens de warmste uren van de dag, d.w.z. van 11 tot 16 uur.

- Gebruik geschikte beschermende kleding (T-shirt, bril of hoed).

- Blijf niet te lang in de zon, zelfs niet als u een zonbescherming gebruikt.

- Breng uw zonnecrème regelmatig opnieuw aan om de bescherming te behouden, vooral na zweten, zwemmen of afdrogen.

- Opgelet, door de aanbevolen hoeveelheid te verminderen, wordt het beschermingsniveau aanzienlijk verlaagd.

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

SPF 50+ Spray

SPF 50+ Spray

Beschermt

SPF 50+ Melk

SPF 50+ Melk

Beschermt

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Beschermt - Hydrateert

Terug naar boven