av_solaires_enfants_vulnerable_1x1

De huid van kinderen is kwetsbaarder

Maar waarom reageren kinderen anders op de zon?
- De bovenste laag van de opperhuid van kinderen is dunner dan die van volwassenen en daardoor kwetsbaar voor door de zon veroorzaakte celschade 
- Ze groeien volop. Hun lichaam is nog niet goed bestand tegen de aanvallen van de zon en hun huid is nog niet volwassen, het pigmentatiesysteem is nog in ontwikkeling
- Hun huid reageert sterk op de producten die ze gebruiken. Zij hebben een zonnebescherming nodig die aangepast is aan hun leeftijd en gevoelige huid

Kinderen, een kwetsbaar doelwit voor de zon

Kinderen zijn een kwetsbaar doelwit in de zon. Ten eerste zijn zij door hun levensstijl meer blootgesteld en is hun huid ook kwetsbaarder. 

Een meer blootgestelde levensstijl

Op school, op de speelplaats, in het weekend in het park, op het strand op vakantie. Uw kinderen worden heel vaak blootgesteld aan de zon en brengen gemiddeld 10 uur per week buiten door als ze op school zitten.

Hun nog kwetsbare huid loopt meer kans om door de zon te worden beschadigd als ze niet goed wordt beschermd, waardoor zij een kwetsbaarder doelwit vormen. 

av_solaires_schema_difference_peaux_bebe_adulte_1x1 1: Onderhuid 2: Lederhuid 3: Opperhuid

Zonnekapitaal begint bij de geboorte. 50-80% van de totale blootstelling aan de zon in het leven vindt plaats voor de leeftijd van 18 jaar. Pas op voor het vlindereffect als het gaat om de zon: zonverbranding in de kindertijd kan jaren later op volwassen leeftijd leiden tot huidkanker.

Gevaar: geen zon voor baby's

De pasgeborene heeft de leeftijd dat zonverbranding om verschillende redenen het gevaarlijkst is:

- de huid is nog kwetsbaar,
- hij weet nog niet hoe hij zijn lichaamstemperatuur moet reguleren
- zonverbranding kan de hele fysiologie beïnvloeden
- hij loopt het risico op uitdroging of hyperthermie (verhoogde lichaamstemperatuur).
Een baby jonger dan één jaar mag daarom nooit in de zon blijven zitten, zelfs niet voor een korte periode. Vijftien minuten in de schaduw onder een parasol is genoeg om hem de vitamine D te geven die hij nodig heeft om te groeien en sterke botten te krijgen.

 

De juiste dingen doen om een kind tegen de zon te beschermen

Het is nooit te vroeg om uw kinderen de goede praktijken te leren hoe ze zich goed aan de zon kunnen blootstellen.De enige manier om veilig van de zon te genieten is door de regels van de blootstelling aan de zon te kennen (en te respecteren) .

Houd rekening met het tijdstip van de dag

"Wanneer kan ik met mijn vriendjes in de zon gaan spelen? " Zelfs als uw kind ongeduldig is, is het een must dat hij/zij de uren met het meeste zonlicht vermijdt, tussen 11 en 16 uur, wanneer de zon op haar hoogtepunt is en de uv-stralen het gevaarlijkst zijn, vooral op het strand met het weerkaatsende effect van het zand. Kleuren of een dutje, het is aan u om alternatieve activiteiten te vinden!
 

Bescherm ze met kleding

Textiel is één van de beste manieren om uw kinderen die altijd in beweging zijn tegen de zon te beschermen. Kies voor lange mouwen, T-shirts die de schouders bedekken, broeken en hoeden met brede randen. 
 

De ogen beschermen 

De ogen van kinderen zijn, net als hun huid, nog niet volgroeid en zijn bijzonder gevoelig voor straling. Daarom is het aan te raden om uw kind een gecertificeerde bril te geven die is aangepast aan de vorm van het gezicht. Hoe vroeger u uw kind laat wennen aan het dragen van een bril, hoe beter het de bril zal verdragen!
 

 Een goede zonnebescherming aanbrengen

Het is belangrijk om de huid van kinderen regelmatig rijkelijk in te smeren met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor van ten minste 50 en de crème ten minste om de twee uur opnieuw aan te brengen, vooral omdat de kans groot is dat de beschermende crème eraf gaat: zwemmen, spelen, zweten.... De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen, dus is het belangrijk dat we ze van jongs af aan de juiste reflexen voor fotobescherming bijbrengen.
 

Hydrateer ze regelmatig

Kinderen denken misschien niet altijd aan hydratatie terwijl ze spelletjes spelen of verstoppertje spelen in de open lucht. Het is zeer belangrijk dat ze tijdens een tentoonstelling veel water drinken om uitdroging te voorkomen. 
 

Geen directe blootstelling

Kies indien mogelijk activiteiten in de schaduw en vermijd directe blootstelling. Geniet van het strand, ja, maar onder een parasol! Maar pas op, schaduw betekent niet nul bescherming: pas op voor indirecte uv-straling!
 

av_solaires_enfant_application_protection_1x1_v1 473X473

Laten we eerlijk zijn, kinderen zijn niet echt fan van zonnecrème.

Een paar tips:

  • Begin met het aanbrengen op het lichaam en eindig met het gezicht. Een leuk spelletje om uw kinderen te motiveren!
  • Doe de nodige hoeveelheid (bijv. 2 vingers product voor de arm)* in de palm van uw hand.

  • Vraag uw kind om een kleine hoeveelheid met de vingertoppen te nemen en die in kleine cirkels op zijn gezicht en lichaam aan te brengen om zich als lieveheersbeestje of luipaard te vermommen.
  • Verdeel de crème vervolgens gelijkmatig over het hele lichaam.
In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

SPF50+ Spray kinderen

SPF50+ Spray kinderen

Beschermt

Reflex 50+

Reflex 50+

Beschermt - Hydrateert

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Beschermt - Hydrateert

Terug naar boven